Search

Gondolatok a Húsvét margójára


Kifordult a világ magából. Több mint egy éve elveszítettünk valamit. Elveszítettük a vélt vagy valós szabadságunkat, bizonyos szokásainkat, eseményeket, lehetőségeket, s mondjuk ki, sajnos embereket is. Változtak az életútjaink, változik az egész világ, az életünk.

Amit azonban nem veszíthettünk el, az a hitünk, a gondolataink, a belső világunk. Erre kell most emlékeztessen bennünket az idei Húsvét. A hitünket nem szabad elveszítenünk. Hinnünk kell egy jobb, szebb, szabadabb "új világban". Hinnünk kell magunkban. Hinnünk kell a családunkban. Hinnünk kell a barátainkban. Hinnünk kell a saját erőnkben, a kitartásunkban, hogy tovább lépünk és nem, nem felejtjük el az elmúlt időszakot, de tanulunk belőle!

Krisztus áldozata, halála, feltámadása emlékeztessen bennünket arra, hogy ebből a sokszor nyomasztó, rémálomszerű helyzetből a hit és a szeretet vezet ki, Krisztus ölel bennünket, szeret, és megmutatja a kiutat.

Sétáljunk családtagjainkkal a győri Káptalandombon, járjuk végig Jézus útját a Győr-Belvárosi keresztút stációit megtekintve. Pihenjünk meg a "Mindenki Krisztusa" szobornál az út végén, és engedjük magunkba Krisztus szeretetét. Boldog Húsvétot kívánok mindenkinek!

16 views0 comments

Recent Posts

See All